REKLAM

Samsun Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nden Sempozyum

2018 yılında Samsun’da kurulan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği, 12-13 Nisan 2025 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Cem Eren Kültür Merkezi’nde “II. Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel..

Samsun Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nden Sempozyum
Yayınlanma: Güncelleme:
REKLAM. Burak Almak Turizm Samsun Şubesi

2018 yılında Samsun’da kurulan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği, 12-13 Nisan 2025 tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla Cem Eren Kültür Merkezi’nde “II. Göbeklitepe’den Bugüne Türkiye’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Sempozyumu”nu düzenledi. Etkinlikte, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirası derinlemesine ele alındı.
Sempozyumdan Öne Çıkanlar
Sempozyumun açılışında konuşan Enstitü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kaan Akman, Samsun’da başlayan bu organizasyonun Ankara’da devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılışta “Kültürel Miras Yönetimi” ve “Ankara’nın Mirası” başlıklı iki özel oturum yer aldı.
İlk oturuma Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Enis Yeter başkanlık etti. Oturumda ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, AKK Başkanvekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Burcu Özdemir sunum yaptı. “Ankara’nın Mirası” oturumunda ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Mutlu’nun başkanlığında, Ankara Üniversitesi’nden emekli akademisyenler Prof. Dr. Ruşen Keleş, Prof. Dr. Berna Alpagut ve Kadim Koç konuşmacı olarak yer aldı. Konuşmacılar, Ankara’nın tarihi, doğal ve kültürel mirası hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı.
Kapsamlı Sunumlar ve Etkinlikler
Sempozyumda 22 farklı ilden gelen 67 araştırmacı, 14 oturumda bildirilerini sundu. Ayrıca, Doç. Dr. Kibele Kıvılcım Çiftçi’nin “20. Yüzyıl Bestekarlarından Saz Eserleri” başlıklı kanun resitali, etkinliğe sanatsal bir renk kattı.
Sosyal Program ile Final
Sempozyumun kapanışında, Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Kaan Akman, etkinliğin her yıl farklı temalarla düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Sosyal Program kapsamında katılımcılar, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu, Hacı Bayram Camii ve Ulus kent merkezini ziyaret etti.
2018 yılında Samsun’da kurulan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği’nin düzenlediği bu sempozyum, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını derinlemesine inceleyen bilimsel çalışmaların paylaşımı açısından önemli bir platform oluşturdu.

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.